Over Mariken

ikzilchtopblauw.jpg

Mariken, werd geboren in Charlottesville, Virginia, in 1969. Met een moeder die zelf kleding maakte en een visuele instelling begon ze vanaf de lagere school interesse te krijgen voor kleding. Zij maakte eerst voor haar poppen en daarna voor zichzelf kleren. Zodra ze zelf met kleedgeld rond moest komen kocht ze tweedehands al haar kleding en paste het aan haar eigen wensen aan door er iets aan te veranderen. Haar liefde voor mooie stofjes en fijne materialen was al snel duidelijk. Zij studeerde aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg , de opleiding voor textiele vormgeving. Daarna studeerde ze nog psychologie aan de Universiteit in Tilburg. De leraren opleiding textiele werkvormen, waar ze kostuums voor het theater en kleding op maat leerde maken verrijkte haar kennis. Na de kunstacademie leerde ze door en ging ze in de leer bij een vakfotograaf in Frankrijk waardoor ze nu ook professioneel kan fotograferen. Het liefst fotografeert ze mensen omdat ze mensen graag anders naar zichzelf leert kijken, met meer liefde en met een minder kritische blik.

Al deze kennis en ervaring en haar passie voor mensen nog mooier maken dan ze al zijn, heeft haar gebracht tot de ondernemer die ze nu is. Na haar studietijd genoot zij van een jaar werkeloos zijn, deed allerlei vrijwilligerswerk en dacht goed na over wat ze nu eigenlijk echt wilde. Een eigen winkel zat al in haar hoofd maar nog niet concreet. Zij kreeg werk in een winkel als verkoopster en na drie maanden kreeg ze een baan aangeboden als bedrijfsleidster voor een nieuw op te starten winkel in Eindhoven. Zij pakte dit aan en draaide binnen de kortste keren topomzetten binnen Europa. Belangrijke mannen uit Denemarken kwamen vragen hoe ze dat deed. Het zat hem in het oprechte en uitgebreide advies, dat ze mensen serieus nam, de collecties door en door kende doordat ze ook zelf inkocht en dat ze nadacht over wat ze wanneer en hoe moest presenteren. Na acht jaar ervaring met nieuwe kleding vond ze het tijd worden om zich met  haar soort kleding bezig te houden, namelijk tweedehands. Ze organiseerde tweedehands kleding verkoop avonden, en bouwde een klantenbestand op. Zij werkte als sorteerder en bij kringloopbedrijven, bij een tweedehands kledingwinkel, en werd regiomanager textiel van drie grote kringloopbedrijven in de omgeving van Eindhoven.

 

Toen liep ze tegen een fantastisch pandje aan en dat gaf de doorslag om de overstap te maken naar het zelfstandig ondernemerschap. Op vijf Januari 2005 opende Pantalone, Kunst van het kleden, haar deuren. De eerste jaren verkocht zij alleen tweedehands kleding en deed ze alles alleen. Langzaam is de collectie uitgebreid en versterkt door nieuwe kleding er aan toe te voegen, met als specialisme, jurkjes. De collecties die zij inkoopt zijn niet doorsnee, en met veel zorg samengesteld, omdat ze mensen van top tot teen wil kunnen aankleden. Intussen heeft ze 8 medewerkers die allemaal met dezelfde aandacht en liefde andere vrouwen helpen nog mooier te zijn! 

Ze kan in haar winkel al haar talenten en passies kwijt. Fotografie, styling, mooie stofjes, mensen blij maken, haren opsteken van mensen, etaleren, decoreren, aankleding van de winkel, enz. Ook houdt ze zelf de facebook pagina bij waar mensen kunnen volgen wat er allemaal gebeurd in dit kleine wonder winkeltje.

Pantalone kan zich met recht een succesvolle winkel noemen, waar mensen van heinde en verre naartoe komen.