20170504_Pantalone_9.jpg

Kunst van het Kleden

In 2004 begon Mariken met de betere tweedehands kleding, in een charmant klein pandje midden in de jaren dertig woonwijk, de Schrijversbuurt. De naam Pantalone, Kunst van het kleden, is ontstaan uit de geschiedenis van het poppenspel, waar “Pantalone” een bekend figuur was die niet graag geld uit gaf. Omdat het woord in het Italiaans ook broek betekent, was dit op dat moment een toepasselijke naam. Maar in de tussentijd is Mariken steeds meer nieuwe kleding gaan verkopen, tot ze uiteindelijk helemaal geen gedragen kleding meer verkoopt. Vandaar dat de winkel nu alleen nog de naam Kunst van het Kleden draagt.

Inmiddels, vanaf 2015, zit de winkel in een prachtige, groot, uniek, karakteristiek pand net buiten het centrum van Eindhoven, de Gestelsestraat 70. Het voormalige antiquariaat werd 25 jaar gerund door vader en zoon. Het sluiten van deze winkel was voor Mariken een kans die voorbij kwam die ze niet kon negeren. Het kleine winkeltje op de hoek van de Guido Gezellestraat en de Potgieterstraat was echt veel te klein geworden. Als de nieuwe collecties binnen kwamen moesten de dozen thuis worden opgeslagen, omdat ze het nergens meer kwijt kon. Het was tijd voor een andere lokatie en dit was hem! Na een jaar verbouwen en opknappen van dit grote pand kon er verhuisd worden.

De winkel is niet alleen bekend in Eindhoven, maar ook ver daar buiten. Door de uitzonderlijk ruime keus in jurkjes, het oprechte advies en aandacht voor detail en de klant. Mariken en haar medewerkers weten hoe ze jouw sterke kanten naar voren moeten halen en benadrukken. Omdat ze deze kunst verstaan is de naam “Kunst van het Kleden” intussen meer van toepassing waardoor de naam Pantalone langzaam overal aan het verdwijnen is. De winkel is en walhalla van kleur en prints geworden, jurkjes, vestjes, maar ook alle basics die daarbij gedragen worden en zelfs broeken en schoenen zijn hier te vinden. Voor de mannen is er ook een grotere afdeling gekomen. Voor kleine meisjes hebben ze ook leuke jurkjes, vaak in dezelfde prints als de kleding van mama. Er is veel keus, veel kleur en vrolijkheid, een walhalla van printjes en dessins, maar met daartussen ook genoeg mooie rustigere en effen stoffen en zelfs zakelijke outfits. Een paradijs waar vrouwen even kunnen ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen en waar de man ook prettig kan wachten of zelf rustig wat kan shoppen. "Ik ben hier in luilekkerland beland" "dit is een gevaarlijke winkel", "dit voelt als een snoepwinkel voor mij" zijn uitspraken die je hier regelmatig hoort. Voor alle "figuurproblemen" zien wij mogelijkheden en oplossingen. Goed en eerlijk advies, dat we echt goed proberen te kijken en luisteren naar wie er voor ons staat en een unieke sfeer in de winkel, maken dat mensen van heinde en verre naar deze winkel komen.

Sinds de verhuizing naar de Gestelsestraat is er ook ruimte voor kinderkleding en een plek voor kinderen om rustig zich te vermaken. De rustige woonkamer achtige feel van de winkel, zorgt ervoor dat kinderen zich over het algemeen prima kunnen vermaken. Ook mannen kunnen nu iets leuks voor zichzelf vinden in onze mooie mannenhoek. Kortom, een heerlijke plek voor een gezellig shop uitje. 

store_goed(2).png

Persoonlijk en eerlijk advies

Mariken ziet graag mensen nog mooier naar buiten gaan dan dat ze binnen kwamen. Volgens haar zijn alle vrouwen mooi, maar moet de schoonheid soms alleen nog naar voren gehaald worden. Wanneer mensen er open voor staan kijkt ze naar hun lichaamsbouw, haar, ogen en type mens om een optimaal advies te kunnen geven. Liefst kleedt zij mensen van top tot teen aan. Zij gelooft dat een mooie uitstraling meer afhangt van wat je bij wie aantrekt en hoe je het combineert, dan van de kleding op zich. Haar advies is altijd eerlijk omdat dat, zoals ze zelf zegt, de allerbeste reclame is die ze kan maken. Als mensen thuis komen met iets waar hij of zij echt mooier van wordt, is haar doel bereikt en zullen mensen graag terug komen. Ook kunnen zij en haar collega's je perfect helpen hoe je jezelf zo mooi mogelijk kan kleden, je sterke kanten kunt benadrukken en je mindere kanten kunt camoufleren. De mensen die bij Pantalone werken doen dit met veel aandacht voor jou als individu, met veel enthousiasme en plezier. Het zijn geen jonge meisjes maar volwassen vrouwen met meer in hun mars dan alleen mensen mooi maken. Ze zijn vooral goed in het beste in een ander naar boven halen!

ikzilchtopblauw.jpg

Over Mariken

Mariken werd geboren in Charlottesville, Virginia, in 1969. Met een moeder die zelf kleding maakte en een visuele instelling had, begon ze vanaf de lagere school interesse te krijgen voor kleding. Ze maakte eerst kleding voor haar poppen en daarna voor zichzelf.